Besnik Tahiri tregon efektet e “Taksës 100%“ në importin e produkteve nga Serbia

Kandidati për deputet nga koalicioni AAK-PSD, Besnik Tahiri, ka përmendur disa që ai i ka quajtur “fakte rreth Taksës 100%”.

Siç ka kujtuar Tahiri, me 6 nëntor 2018, Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për vendosjen e masës 10% për produktet nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina ndërsa me 21 nëntor 2018, Qeveria e Kosovës merr vendim për vendosjen e masës 100% për produktet nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina.

Në këtë drejtim, ai ka përmendur efektet e importit të produkteve nga Serbia.

Postimi i plotë i tij në Facebook:

Fakte rreth Takses 100%!

Me 6 nëntor 2018, Qeveria e Kosovës ka marr vendim për vendosjen e masës 10% për produktet nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina. Me 21 nëntor 2018 Qeveria e Kosovës merr vendim për vendosjen e masës 100% për produktet nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina.

Efekti i importit të produkteve nga Serbia:

– Nëntor 2017 – Mars 2018 = 181.8 milionë euro
– Nëntor 2018 – Mars 2019 = 22.4 milionë euro
Dallimi: 159.4 milionë euro (88%)

Efekti i importit të produkteve nga BiH:

– Nëntor 2017 – Mars 2018 = 28.4 milionë euro
– Nëntor 2018 – Mars 2019 = 4.7 milionë euro
Dallimi: 23.7 milionë euro (83%)

Burimi: GAP/Dogana e Kosovës

Rasim Ljajiq, Ministër i Tregtisë në Qeverinë e Serbisë tha: “Taksa 100% po na shkakton 1 milion euro humbje në ditë”./Aktualiteti/

 

TË FUNDIT

Rekomandime