Aktoret e famshme që nuk harrohen kurrë

Aktorët përveç veçantisë së interpretimit artistik secili në mënyrën e vet, krijojnë edhe një lidhje emocionale për periudha të ndryshme kohore me publikun, duke lënë kështu gjurmë në mendjet e tyre.

1.Audrey Hepburn

Hepburn është një aktore britanike. E njohur si ikonë e filmit dhe modës, ajo u rendit nga Instituti Amerikan i Filmit si legjenda e tretë më e madhe e ekranit në mesin e aktoreve nga Epoka e Artë e Hollywood-it dhe u fut në Listën për veshjen më të mirë ndërkombëtare. Aktorja është e njohur për filmat e saj “Breakfast at Tiffany’s”, “Sabrina”, etj. Audrey Hepburn ka vdekur në moshën 64 vjeçare në vitin 1993.

2. Merly Streep

Mary Louise “Meryl” Streep është një aktore dhe këngëtare amerikane. Shpesh e përshkruar si “aktorja më e mirë e brezit të saj”, Streep është veçanërisht e njohur për shkathtësinë dhe thekset e saj. Aktorja është e njohur për filmat e saj “Devil wears Prada”, “Mamma Mia”, “Julie&Julia”, “The Post” etj.

Aktorja është fituese e shumë çmimeve, ndër to “Best Actress Academy Awards 2004” dhe e “Golden Globes 2017”.

3.Sophia Loren

Sofia Villani Scicolone Dame Grand Cross OMRI, e njohur profesionalisht si Sophia Loren është një aktore italiane. Ajo u emërua nga Instituti Amerikan i Filmit si ylli i 21-të më i madh i Kinemasë klasike të Hollywood-it.  Loren ka fituar pesë çmime Golden Globes, një çmim në Grammy Awards, etj.

Ajo është e njohur për filmat e saj “Two Women”, “Marriage Italyan Style”, “Yesterday, Today and Tomorrow”, etj.

4. Julie Andrews

Dame Julie Andrews DBE është një aktore, këngëtare dhe autore angleze. Me një karrierë që shtrihet në shtatë dekada, ajo ka qenë marrëse e disa vlerësimeve, duke përfshirë një Çmim të Filmit të Akademisë Britanike, një Çmim të Akademisë, dy Çmime Emmy dhe tre Çmime Grammy.

Aktorja njihet për filmat e saj “The Princess Diaries”, “The Sound of Music”, “Victor/Victoria” etj.

5.Brigitte Bardot

Brigitte Anne-Marie Bardot, shpesh e përmendur me inicialet e saj BB, është një aktiviste franceze për të drejtat e kafshëve dhe ish-aktore dhe këngëtare. E famshme për portretizimin e personave të emancipuar me stilet e jetës hedoniste, ajo ishte aktiviste për të drejtat e njeriut.

BB është e njohur për filmat “And God created Woman”, “Contempt”, “Viva Maria” etj.

TË FUNDIT

Rekomandime